AB'den Doğu Akdeniz nedeniyle Türkiye'ye ek yaptırım girişimi

AB'den Doğu Akdeniz nedeniyle Türkiye'ye ek yaptırım girişimi

Brüksel'de devam eden Genel İşler Konseyi'nde Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yönelik ek yaptırımlar oluşturulması konusunun gündeme getirilmek istendiği öğrenildi.

Brüksel'de pazartesi günü devam eden Genel İşler Konseyi'nde Yunanistan ve Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yönelik ek yaptırımlar oluşturulması konusunu gündeme getirmek istedikleri ancak konunun önümüzde ay gerçekleşecek olan Avrupa Birliği (AB) Devlet Liderleri Zirvesi'ne kaldığı öğrenildi.

Göçmen kozuna karşı ek yaptırım mı?

Hali hazırda alınan kararlara ek olarak henüz yeni yaptırım maddeleri somutlaştırılmadı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmenlere ilişkin 'sınırları açarız' söylemi sonrası bu konunun AB tarafından karşı yaptırım kozu olarak AB zirvesinde gündeme gelebileceği ve kullanılabileceği belirtiliyor.

Alınmış olan yaptırım kararları

AB Dışişleri Bakanları Temmuz ayında konuya ilişkin görüşmeler sonrası Türkiye ile üst düzey toplantıları askıya alma ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan giden fonları kısma kararı almışlardı.

Sondaj çalışmalarının parçası olan özel firmalara yönelik yaptırım uygulama hakkı ise saklı tutulmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.