AB'den Libya'ya silah ambargosunu delen biri Türk üç şirkete yaptırım

AB'den Libya'ya silah ambargosunu delen biri Türk üç şirkete yaptırım

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya yönelik silah ambargosunu ihlal ettiği gerekçesiyle biri Türk üç firmayı yaptırım uygulayacak.

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya silah ambargosunu ihlal ettiği gerekçesi ile aralarında bir Türk şirketin de bulunduğu toplam üç şirkete yaptırım uygulama kararı aldı.

Diğer iki şirket Ürdün ve Kazakistan'dan. Geçtiğimiz hafta kabul edilen güncellenmiş yaptırım listesinin bugün görüşülerek karara bağlanması bekleniyordu.

Ocak ayında Berlin'de düzenlenen uluslararası konferansta çatışmayla bağlantılı ülkeler BM silah ambargosuna uyma ve çatışan taraflara desteği kesme taahhüdünde bulunmuş ancak ülkeye silah akışı sürmüştü.

Avrupa Birliği'nin Akdeniz'deki deniz gücü Libya'ya giden bir tankeri jet yakıtı taşıdığı gerekçesiyle geçen hafta durdurduğunu açıklamıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.