AB'den Netanyahu'nun Batı Şeria'yı ilhak kararına tepki

AB'den Netanyahu'nun Batı Şeria'yı ilhak kararına tepki

Avrupa Birliği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ndeki yerleşim birimlerini ilhak etme vaadi konusunda uyardı.

Avrupa Birliği (AB), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun gelecek hafta yapılacak olan İsrail seçimlerini kazanması halinde Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ndeki yerleşim birimlerini ilhak etme vaadi konusunda uyarıda bulundu.

AB sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs dâhil olmak üzere yerleşim yerleri kurma ve genişletme politikasının uluslararası yasalara aykırı olduğunu belirterek, bu tarz eylemlerin iki devletli çözüm olasılığı ve kalıcı barış fırsatını baltalayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 17 Eylül’de yapılması planlanan İsrail genel seçimlerini kazanması halinde işgal altındaki Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ni ilhak etme vaadinde bulundu.

İsrail Başbakanı açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle koordineli şekilde "ilhak edileceğini" söyledi. İsrail seçimlerinin ardından Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” planını açıklaması bekleniyor.

Netanyahu’nun bu açıklamasının, uzun zamandır uluslararası diplomasinin merkezinde yer alan iki devletli çözüm umutlarını tamamen ortadan kaldırabileceği ifade edildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.