AB'den Türkiye'ye mülteci tehdidi

AB'den Türkiye'ye mülteci tehdidi

Avrupa Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic, mültecilerin 'güvenli bölgeye' yerleştirilmesi ve uluslararası kriterlerin ihlal edilmesi halinde Ankara'ya para yardımı yapılmasının anlamsız olacağını söyledi.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Avrupa Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic Türkiye'ye "sığınmacı anlaşması" kapsamında yapılan para yardımının Suriyeli mültecilerin ülkede tutulması için aktarıldığını, mültecilerin "güvenli bölgeye" yerleştirilmesi ve uluslararası kriterlerin ihlal edilmesi halinde Ankara'ya para yardımı yapılmasının anlamsız olacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) belirlediği kriterlere uyulmasının önemine vurgu yapan Avrupa Komisyonu sözcüsü Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı askeri müdahalenin sivil kayıpların artmasına neden olacağını, durumun kötüleşeceğini bu yüzden siyasi çözüme odaklanılması gerektiğini bir kez daha yineledi.

Liderler Türkiye'ye yaptırımları görüşecek

"Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olmak istiyorsa Avrupa Birliği'nin dış politikasından uzaklaşmamalı" ifadelerini kullanan Maja Kocijancic son gelişmenin çok ciddi olduğunu bu yüzden yaptırım konusunun Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısında pazartesi günü Lüksemburg'da ele alacağını ifade etti. Ardından ise Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel'de, 17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Birliği liderler zirvesinde konuyu görüşeceğini dile getirdi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.