AB'den Ukrayna'ya Rusya ile çatışma için 1,2 milyar euroluk destek paketi

AB'den Ukrayna'ya Rusya ile çatışma için 1,2 milyar euroluk destek paketi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile savaşın eşiğindeki Ukrayna’ya 1 milyar 200 milyon euroluk yardım paketi hazırladıklarını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya mali destek paketi hazırladıklarını açıkladı. Brüksel'de basın mensuplarına bir açıklama yapan Ursula von der Leyen "Komisyon, 1,2 milyar euroluk yeni bir makro finansal destek paketi teklif ediyor" dedi.

Ekonomik paketin hem kredi hem de hibeleri içerdiğini söyleyen Von der Leyen "Bu paket Ukrayna'ya (Rusya ile) çatışma nedeniyle artan finansman ihtiyaçlarını hızlıca sağlamasında yardımcı olacak" diye konuştu.

Von der Leyen Avrupa Birliği ülkelerinden paketi "bir an evvel" onaylamalarını beklediklerini söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın bugün Brüksel'deki toplantısında başlıca gündem Ukrayna krizi. Zirvede işgal halinde uygulanacak yaptırımların taslağının da görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: DW Türkçe

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.