ABD'li bakan isim vermeden Erdoğan'ı hedef aldı

ABD'li bakan isim vermeden Erdoğan'ı hedef aldı

John Kerry Erdoğan’ı eleştirdi: Bazı liderler gücünü pekiştirmek için anayasayı değiştirmeye çalışıyor.

Avrupa’nın güvenlik ve istikrarının konuşulduğu AGİT dışişleri bakanları zirvesine demokrasi ve insan hakları konusunda yapılan eleştiriler damgasını vurdu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’deki başkanlık tartışmalarına gönderme yaparak isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kerry, “Bazı liderlerin gücünü pekiştirmek için anayasayı değiştirme hamlelerini görüyoruz” dedi.

Demokrasi ve insan hakları ihlallerinden duydukları kaygıları dile getiren Kerry şunları dile getirdi:

“Yolsuzluk artıyor. Otoriterlik artıyor. Bazı liderlerin gücünü pekiştirmek için anayasayı değiştirme hamlelerini görüyoruz. Medyanın yeni platformlarından yalan haberler yayılıyor. Bazı yerlerde işkencenin savunulduğunu görüyoruz. Bütün bunlar AGİT’in temel kurucu ilkelerine açık saldırı oluşturmaktadır. Çok açık olayım: Bağnazlık ve muhaliflere baskı kurma, susturma hiç birimiz için yeni normal olamaz. Özgürlüklerin kısıtlanması zorbalık yönetimine doğru atılmış bir adımdır.”

Bakan Kerry, AGİT bölgesinde otoriter düşüncenin yükselişine tanık olduklarını aktarırken, “Bu yükselişe insan haklarında yaşanan gerileme, bağımsız basına kısıtlamalar, nefret suçları eşlik ediyor” dedi.

Yahudi, Müslüman ve Hristiyan karşıtlığına olduğu kadar fanatizm ve her türlü hoşgörüsüzlüğe kararlı bir karşı duruş sergilediklerini anlatan Kerry, “Bu değerler asla hafife alınmamalı sonuna kadar hem sözle hem eylemde savunulmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.