ABD'li bakandan 'geç gelen' 15 Temmuz mesajı: Türk halkı demokrasiyi korudu

ABD'li bakandan 'geç gelen' 15 Temmuz mesajı: Türk halkı demokrasiyi korudu

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Gülen Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Gülen Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin, "Yaklaşık bir sene önce Türk halkı darbecilere karşı geldi ve kendi demokrasilerini korudu. 15 Temmuz 2016'da hayatını kaybedenlerin onur ve cesaretlerini takdir ediyorum." dedi.

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Dewhurst Ödülü",Tillerson'a takdim edildi.

Dünyanın en değerli halka açık enerji şirketi ExxonMobil'in eski başkanı ve CEO'su da olan Tillerson'a ödülü, Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth tarafından verildi.

Tillerson, bu konudaki başarının da hukukun üstünlüğü, uluslararası hukuk ve imzalanan sözleşmelerin kutsallığına sadakat ile ortaklar ve mevkidaşlar arasında dürüstlükten geçtiğini vurguladı.

"Türk halkı darbecilere karşı gelerek demokrasiyi korudu"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a kongreye ilişkin tebriklerini sunan Tillerson, Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu ve enerji konusunda da kavşak noktası konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Gülen Örgütü'nün darbe girişimine değinen Tillerson, "Yaklaşık bir sene önce Türk halkı darbecilere karşı geldi ve kendi demokrasilerini korudu. 15 Temmuz 2016'da hayatını kaybedenlerin onur ve cesaretlerini takdir ediyorum. Türk halkı, anayasalarındaki hakkı kullanarak ülkesini korudu. Hayatını kaybedenler ve yaralananları anıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.