ABD'li bakandan Türkiye açıklaması: Kriz askeri işbirliğini etkilemedi

ABD'li bakandan Türkiye açıklaması: Kriz askeri işbirliğini etkilemedi

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, vize krizi nedeniyle yaşanan diplomatik sorunların Türkiye ile askeri ilişkileri etkilemediğini söyledi.

ABD-Türkiye arasında yaşanan gerginlikte ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştüğü bildirilirken, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'ten de bir açıklama geldi. Mattis'in Türkiye ile yaşanan diplomatik krizin askeri işbirliğini etkilemediğini söyledi.

Mattis açıklamasında Salı günü ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un yaptığı açıklamayı tekrar etmiş oldu.

Mattis, Florida'nın Tampa kentine giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye bir NATO müttefiki ve bundan sonra da ortak düşmanımıza karşı aynı çizgide kalmaya uğraşacağız. Askeri anlamda birlikte iyi çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından Ankara Büyükelçiliği de Pazar akşamı bir açıklama yaparak, Türkiye'deki temsilciliklerinde göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığını duyurdu. Türkiye ise bu karara sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’den yapılan vize başvurularının askıya alınmasına dair karardan ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'i sorumlu göstermesiyle kriz daha da tırmandı. ABD Dışişleri "Büyükelçi kararı tek başına almadı, bizimle ve Beyaz Saray ile koordinasyon içindeydi” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.