ABD'li eski büyükelçi: Kürtler onları koruyacağımızı zannedip hata ediyorlar

ABD'li eski büyükelçi: Kürtler onları koruyacağımızı zannedip hata ediyorlar

ABD'nin Suriye eski büyükelçisi Robert Ford, Rakka operasyonu sonrası olası bir rejim saldırısında ABD'nin PYD'yi korumayacağını söyledi.

ABD'nin Suriye eski büyükelçisi Robert Ford, ABD'nin Ortadoğu politikası hakkında Arap medyasına değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin Suriye stratejisini de değerlendiren Ford, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile geçici bir ortaklık kurulduğunu ve olası bir rejim saldırısında ABD askerlerinin PYD'yi korumayacağını söyledi.

Aynı zamanda Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü'nde çalışmalarını sürdüren Robert Ford ABD-PYD ilişkisine dair şöyle konuştu:

"IŞİD, Rakka ve Deyrez Zor'dan çıkarıldıktan sonra büyük ihtimalle Esed rejimi ve İranlı milisler Kürtlere karşı bir saldırı başlatabilir. Böyle bir durumda ABD askerleri PYD'yi korumayacaktır. Amerikalılar bunun için istekli değil. Donald Trump da -Obama gibi- başka güçler arasındaki iç savaşlara müdahil olmak istemiyor. Bir Esed rejimi saldırısı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğanı da mutlu edecektir. Kürtler, ABD'nin gelip kendilerini kurtaracağını düşünerek korkunç bir hata yapıyorlar" 

Suriye'deki savaşı Esed rejiminin kazandığını savunan Ford, Esed'in iktidarda kalacağını ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.