ABD'li General: Müttefiklerimiz Darbe Suçlamasıyla İçeride

ABD'li General: Müttefiklerimiz Darbe Suçlamasıyla İçeride

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanı General Votel, Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında ilişkilerinin bulunduğu bazı askeri liderlerin hapiste olduğunu söyledi.

ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında ABD’nin ilişkisinin bulunduğu bazı askeri liderlerin şu anda hapiste olduğunu söyledi.

Votel'in açıklamasını yorumlayan ABD medyası ise, "ABD'nin Türk Ordusu'ndaki en yakın müttefikleri darbeci suçlamasıyla içerde" dedi. 

Colorado'nun Aspen kentinde dün düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan General Votel, Türkiye'yle darbeye dek "mükemmel" bir işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. 

ABD Ordosu'nun Ortadoğu operasyonlarından sorumlu olan Votel, Türkiye'deki darbe girişiminin halihazırda İncirlik'teki askeri operasyonlar üzerinde sınırlamalar yarattığını ve darbenin iki ülke arasındaki dayanışma üzerinde yaratacağı muhtemel etkiden endişe ettiğini belirtti. 

Türkiye ile ortaya çıkan sorunları çözmeye çalıştıklarını da söyleyen Votel, "ilişkilerimiz olan bazı askeri liderlerin hapiste olduğunu sanıyorum. Türkiye egemen bir ülke ve kendi sorunlarını kendileri çözecekler. Onlara destek olmamız gereken yerde oluyoruz fakat şu anda yapmamız gereken şeyler de var" dedi.

BU İKİNCİ AÇIKLAMA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 2012-2013 yıllarında Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı olan Julianne Smith de geçen hafta bir gazeteye yaptığı açıklamada benzer bir yorum yapmıştı. Smith, "ABD'nin düzenli bir şekilde çalıştığı yüzlerce üst düzey ABD'li subay tutuklandı. Bu tasfiye pek çok seviyede sahip olduğumuz en iyi muhataplarımızı yerinden edecek. Ordudaki en güçlü irtibatlarımızı kaybedeceğiz" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.