ABD'li komutan 'PKK ile yola devam' dedi

ABD'li komutan 'PKK ile yola devam' dedi

Korgeneral Townsend, Deyr ez-Zor'u IŞİD'ten ele geçirme operasyonunda PKK'nın Suriye'deki çatı yapılanmasına destek vereceklerini söyledi.

IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı korgeneral Townsend, Deyr ez-Zor'u IŞİD'ten ele geçirme operasyonunda PKK'nın Suriye'deki çatı yapılanması Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'ne destek vereceklerini açıkladı.

IŞİD'e karşı yürütülen savaşın Deyr ez-Zor'u da içine alan Orta Fırat vadisi hattında verileceğini söyleyen ABD'li komutan Stephen Townsend, ABD'nin bu bölgenin ele geçirilmesi için SDG'ye destek vereceğini söyledi.

ABD'li komutan Menbiç, Tabka ve Rakka'daki tecrübelerden hareketle SDG'nin bölge halkı tarafından kabul edilebilecek bir güç olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Suriye Demokratik Güçleri'nin düzenli ordularda görülen tank ve uçaklara sahip olmadığını ifade eden Stephen Townsend, örgütün elindeki hafif silahlara rağmen kendi sınıfındaki bir gücün üzerinde bir mücadele verdiğini söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri, PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG tarafından yönetiliyor. 

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond ThomasTürkiye'nin, PKK ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG'ye "isim değiştirme" tavsiyesinde bulunduklarını, bunun üzerine örgütün, adını "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini itiraf etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.