ABD'li Komutan: Rusya 2025 yılında ABD'yi yakalayabilir

ABD'li Komutan: Rusya 2025 yılında ABD'yi yakalayabilir

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, "Rus askerlerinin modernizasyon hızından geri kalırsak 2025'e kadar ordumuza her alanda meydan okuyacaklar." dedi

ABD merkezli internet dergisi Defense One’ın aktardığına göre NATO Generali Curtis Scaparrotti ,“Rus askerlerin gerçekleştirdikleri modernizasyonun hızına bakılırsa, silahlı kuvvetlerimizin yenileme temposunu düşürmeyi göze alamayız. Aksi takdirde 2025’e kadar ordumuzun egemenliğine neredeyse bütün alanlarda meydan okuyacaklar” dedi.

Scaparrotti, Rusya'nın Arktik bölge üzerindeki deniz yollarını kontrol etme çabalarına da değinerek "Moskova yönetimi eğer isterse 2-3 yıl içerisinde Kuzey Deniz Yolu üzerinde kontrol kurabilir ancak ABD bu konuda geride kaldı" dedi.

Defence One dergisinin aktardığına göre Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlığı (EUCOM), Rusya’yı askeri açıdan caydırmak için Avrupa Caydırıcılık İnisiyatifi'ni finanse etmek amacıyla 6.5 milyar dolar talep etti. EUCOM bu miktarı hava, kara ve deniz kuvvetlerinin savaşa hazır olma düzeyini yükseltmek için kullanmayı planlıyor.

Analiz merkezi Rand Corporation'ın bir raporunu hatırlatan dergi, bu rapora göre Rusya'nın son 10 yıl içerisinde NATO’yla arasında olan teknoloji uçurumunu azalttığını belirtti. Yine dergiye göre Moskova, Avrupa askeri grubunu büyütmeye devam etti ve Suriye’de askeri deneyimlerini arttırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.