ABD'li papaz: Daha çok bağış yaparsanız İsa daha çabuk dünyaya döner

ABD'li papaz: Daha çok bağış yaparsanız İsa daha çabuk dünyaya döner

Protestan-Evanjelik papaz Jesse Duplantis, kiliselere ne kadar çok bağış yapılırsa Hazreti İsa'nın o kadar çabuk dünyaya döneceğine dair konuşmasıyla tepki çekti.

Protestan-Evanjelik bir papaz olan Jesse Duplantis, İngiltere'de yayın yapan bir kanalda yaptığı konuşmada, kiliselere yeterince para bağışı yapılmadığı için Hazreti İsa'nın dünyaya geri dönmediğini öne sürdü.

İngiltere'de yayın yapan Victory kanalındaki Victorython adlı TV programına katılan Evanjelik papaz Duplantis, Victory kanalına bağış kampanyası programında yaptığı konuşmada Hazreti İsa'nın dünyaya dönmeme sebebinin insanların kiliselere ve Hristiyanlığı yaymaya çalışan yayınlara yeterince bağışta bulunmaması olduğunu iddia ederek dini duyguları istismarla maddi gelir elde ettiği suçlamasıyla tepki çekti.

"İsa'nın gelmemesinin nedeni bağışların azlığı"

Duplantis konuşmasında "Buna dürüstçe inanıyorum. İsa'nın gelmemesinin nedeni, insanların Tanrı'nın onlara vermelerini emrettiği şeyi vermemeleridir. Bu gerçeği anladığınızda İsa'nın gelişi için zamanı hızlandırabilirsiniz" dedi.

Jesse Duplantis'in bu sözlerinden dolayı tepki çekmesinin bir nedeni de oldukça zengin olması, çok lüks şartlar içinde yaşaması hatta özel uçağının dahi olması.

İslamiyet ve Hristiyanlıkta Hazreti İsa'nın halen semada yaşadığına ve bir gün dünyaya döneceğine inanılırken Yahudiler Hazreti İsa'nın peygamberliğine inanmadıkları gibi onu "yalancı" olmakla suçluyorlar.

Yine Yahudiler Hazreti İsa'yı Romalılara şikayet yoluyla kendilerinin öldürdüklerini iddia ediyorlar ve bununla övünüyorlar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.