ABD'li savunma şirketinden Ukrayna'ya 1 dolara 2 adet gelişmiş SİHA teklifi

ABD'li savunma şirketinden Ukrayna'ya 1 dolara 2 adet gelişmiş SİHA teklifi

ABD'li savunma şirketinden Ukrayna'ya 1 dolara iki adet gelişmiş dron önerisi

ABD'li dron üreticisi General Atomics Aeronautical Systems'ten (GA-ASI) yapılan açıklamada, şirketin işgal altındaki Ukrayna'ya 1 dolara iki adet İnsansız Hava Aracı sağlamaya hazır olduğu belirtilerek Amerikan yönetiminden de söz konusu anlaşmayı onaylaması istendi.

GA-ASI, Amerikan kuvvetlerinin Afganistan, Suriye, Irak ve diğer çatışma bölgelerinde gözetleme ve hedefli saldırılarında etkili olarak kullandığı "Grey Eagle" ve "Reaper" dronlarını Kiev'e sağlamak için Washington'ı aylardır zorladığını duyurdu.

Orta irtifalarda uzun mesafe uçabilen insansız hava araçlarının, Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı savaşında ihtiyaç duyduğu en belirgin teknolojilerden biri olduğu anımsatıldı.

ABD ordusu şimdiye kadar Ukrayna'ya bazı küçük saldırı ve gözetleme İHA'ları sağlamış olsa da bunların hiçbiri GA-ASI'nin ürettiği gibi gelişmiş teknolojilere ve uzun menzilli yeteneklere sahip değil.

Şirketin CEO'su Linden Blue, "Rus işgalinin başlangıcından itibaren, Ukrayna güçlerinin taleplerine MQ-9 Reaper ve MQ-1C Gray Eagle dahil ürünlerimizle yanıt vermek için seçenekler aramaya başladık" dedi.

Blue, şirketin Ukraynalı operatörleri hiçbir ücret ödemeden eğitmeyi teklif ettiğini de kaydetti. 

Ayrıca şirketin sembolik olarak 1 dolar karşılığında kendi eğitim uçaklarından ikisini, bir yer kontrol istasyonu ve diğer donanımlarla birlikte teslim etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. 

GA-ASI tepe yöneticisi Blue, çağrısını, "Gerekli olan tek şey ABD hükümetinin onayı." sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Euronews

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.