ABD’li Senatör McCain: İran yerine Barzani'yi seçmeliyiz

ABD’li Senatör McCain: İran yerine Barzani'yi seçmeliyiz

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Irak'ta yaşanan gelişmelerde Barzani yönetiminin desteklenmesi gerektiğini savundu.

ABD'nin Arizona Eyaleti Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, İran'ın bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekerek Barzani yönetiminin desteklenmesi gerektiğini savundu.

The New York Times Gazetesi’nde Kerkük üzerinden yaşanan çatışmaların bölgede daha derin ve rahatsız edici bir durumun da simgesi olduğunu ifade eden McCain, “IŞİD ile mücadeledeki taktiksel başarılarımızın ötesinde, Birleşik Devletler hala tehlikeli bir şekilde tüm Ortadoğu'nun geri kalanında yaşanan karmaşıklık konusunda kapsamlı bir stratejiden yoksundur” dedi.

Yaşananların ABD eski Başkanı Barack Obama döneminden miras kaldığını dile getiren McCain, Trump’ın bu ay yaptığı, ‘İran’ın Ortadoğu’daki kötü niyetli girişimlerine yönelik daha geniş bir strateji’ çağrısının önemli olduğunu söyleyerek bu açıklamanın hemen ertesinde İran’ın destekli Şii milislerin Kerkük’ü ele geçirmesine dikkat çekti.

'Kürtleri seçerim'

Bağdat yönetimin Kürtlerin arzu ettiği güvenlik, özgürlük ve fırsatları garanti etmesi gerektiğini belirten McCain, “Açık konuşalım: Eğer Bağdat, Irak'taki Kürt halkına arzu ettiği güvenlik, özgürlük ve fırsatları garanti edemezse ve eğer Birleşik Devletler, İran destekli milisler ile uzun süredir ortaklığının devam ettiği Kürtler arasında seçim yapmak zorunda kalırsa, Kürtleri seçerim” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.