ABD'li yetkili: Amacım son Türk askerinin Kıbrıs'tan ayrıldığını görmek

ABD'li yetkili: Amacım son Türk askerinin Kıbrıs'tan ayrıldığını görmek

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Partili Robert Menendez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığını "işgal" olarak nitelendirdi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni ziyaret eden ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Partili Robert Menendez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığını "işgal" olarak nitelendirdi ve "Amacım son Türk askerinin Kıbrıs adasından ayrıldığını görmek." dedi.

Menendez kendisini "Kıbrıs dostu" ve "Kıbrıs'a derin ilişkilerle bağlı" olarak niteledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri 1974'te Kıbrıs'ta darbe olması, Müslüman Türklere yönelik katliamlar gerçekleştirilmesi ve Rum tarafının anlaşmalara uymaması sebebiyle Kıbrıs'a çıkartma yapmış ve adanın kuzeyinde kontrolü sağlamıştı.

1975'te Türk tarafı 'Kıbrıs Türk Federe Devleti'ni kurduğunu ilan etmişti.

Rum tarafıyla müzakerelerin ilerlememesi üzerine Türk tarafı 1983'te tam bağımsız 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmişti. KKTC'yi Türkiye'den başka henüz bir devlet tanımış değil. KKTC ve adadaki Türk Silahlı Kuvvetleri varlığı Batılı ülkelerce işgal olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.