ABD'li YPG üyesinden Öcalan övgüsü: O hürriyeti temsil ediyor!

ABD'li YPG üyesinden Öcalan övgüsü: O hürriyeti temsil ediyor!

ABD destekli YPG'nin yabancı savaşçıları, PKK lideri Abdullah Öcalan'a karşı övgü dolu ifadeler kullandı.

ABD, YPG ile PKK arasındaki ilişkiyi görmezden gelerek Türkiye'ye rağmen YPG'ye olan desteğinin dozunu her gün artırdı.

YPG ise PKK'ya olan bağlılığını her geçen gün farklı şekillerde deklare etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün YPG güçlerinin Rakka'da PKK'nın kurucu lideri Abdullah Öcalan posterleri önünde poz vermesinin ardından bu sefer de örgüte bağlı yabancı savaşçılar Öcalan'ı öven ifadeler sarfetti.

ABD'nin YPG olan ilişkisinde, Türkiye ile olan ortaklığını da sürdürmek için ikili bir tutum izlediği biliniyor. ABD, Türkiye ile 'ipleri koparmış' olmamak için PKK ile ilişkilendirilecek bazı unsurları reddetme yolunu seçti. 

Ancak YPG içindeki yabancı savaşçılar Öcalan'a olan övgüsünü gizlemiyor.

Örgüt, Rakka'nın ele geçirilmesinin ardından yabancı savaşçıların da yer aldığı video çalışması yayınladı:

 

Videoda gösterilen ilk yabancı savaşçı, Elî Rojhilat takma adlı ABD'li örgüt mensubu.

Rojhilat, Öcalan hakkında şu sözleri kullandı: "Apo'nun benim için ifade ettiği şey Apo'nun benim için ifade ettiği şey hürriyet, kadınların özgürleştirilmesi ve halkların kendi kaderini tayin hakkı. Rakka'nın özgürleştirilmesini mümkün kılan şeyin farklı dinlerden farklı insanları bir araya getiren bu evrensel değerler gerçeği olduğunu düşünüyorum. Ve devrimi desteklemek için buraya gelmemin sebebi de bu."

"Öcalan demokrasinin sözcüsü"

Videoda yer alan ikinci kişi ise Kanadalı, Hozan Kobanê lakaplı YPG'li. Kanadalı yabancı savaşçı konuşmasında ABD'nin Öcalan hakkında olumsuz ifadeler kullanmasını da eleştiriyor: "ABD hükümetinin Abdullah Öcalan'a karşı duruşunun bir hata olduğunu düşünüyorum. Bu eski kafalı, cağın gerisinde (bir duruş). 17-18 yıl öncesinden bu yana Abdullah Öcalan Ortadoğu'da barışın, demokrasinin ve kadın haklarının sözcüsüdür." 

Kobanê, IŞİD'e karşı en kuvvetli güç olduklarını söyledi ve Abdullah Öcalan'ın bunda büyük bir rolü olduğunu öne sürdü: "Şunu anlamak önemlidir ki Koalisyon Kara Kuvvetleri, YPG-YPJ ve onların bağlantılı grupları Ortadoğu'da IŞİD'e karşı en kuvvetli güç olmuş durumda. Onları burada, Rakka'da yendik. Bu şehri demokrasi ve kadın hakları adına özgürleştirdik. Abdullah Öcalan'ın yazıları, felsefesi ve etkisi; bu özgürleştirmeyi mümkün kılan askerleri barış ve demokrasi fikriyle motive etmekte çok fazla belirleyici oldu."

Eski ordu mensupları YPG'de

Eskiden ABD ordusuna mensup bulunan birçok askerin YPG saflarında yer aldığı da biliniyor. PKK ile olan bağlantısı ve 'radikal' ideolojisine rağmen YPG’nin ABD ordusu ile ciddi ilişkisi var. YPG ile temas halinde olan ve askeri taktikler veren, hava desteği koordine eden ve patlayıcıları etkisiz hale getiren 500 dolayında ABD komandosu mevcut. Bu askerler, YPG'ye katılan gönüllü kişiler olarak lanse ediliyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.