"ABD'nin başına 3 milyon dolar ödül koyduğu TTP komutanı Pakistan tarafından öldürüldü"

"ABD'nin başına 3 milyon dolar ödül koyduğu TTP komutanı Pakistan tarafından öldürüldü"

ABD tarafından başına konulan 3 milyon dolar ödülle aranan TTP komutanının bombalı saldırıda öldürüldüğü açıklandı.

Pakistan Talibanı (TTP) komutanlarından Ömer Halid Horasani'nin (Abdulveli Momend), Afganistan'ın doğusundaki bir bombalı saldırıda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Horasani, ABD tarafından 3 milyon dolarlık ödülle aranan bir isimdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Horasani, gece saatlerinde Afganistan'ın doğusundaki Paktika ilinin Birmil ilçesinde bombalı saldırıyla hedef alındı.

Horasani'nin aracını hedefleyen bombalı saldırıda, kendisinin yanı sıra birkaç TTP komutanının daha öldüğü kaydedildi.

Bölge kaynakları Horasani'nin yanı sıra, TTP komutanlarından Hafız Devlet ve Müftü Hasan'ın da saldırıda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

TTP'ye yakın kaynaklar Horasani'nin bombalı saldırıda yaşamını yitirdiğini doğruladı. Saldırının Pakistan istihbaratına bağlı güçlerce düzenlenmiş olduğu ifade ediliyor. Horasani, ABD'nin yanı sıra Pakistan tarafından da kırmızı bültenle aranıyordu.

TTP komutanlarından Horasani, Afganistan'ın başkenti Kabil'de TTP ile İslamabad yönetimi arasında devam eden ateşkes görüşmelerine katılıyordu.

Horasani'nin öldürülmesi sonrası TTP'nin ateşkesi resmen sona erdireceği ve çatışmaların yeniden şiddetleneceği düşünülüyor.

Ömer Halid Horasani, TTP'nin kurucu liderleri arasında gösteriliyordu ve geçtiğimiz süreçte TTP'ye yeniden katılan Cemaatu'l Ahrar'a liderlik ediyordu.

Horasani daha önce ABD tarafından da insansız hava araçlarıyla hedef alınmış ancak saldırılardan yaralı olarak kurtulmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.