ABD'nin Gazze'de inşa ettiği geçici liman faaliyete geçiyor

ABD'nin Gazze'de inşa ettiği geçici liman faaliyete geçiyor

ABD ordusunun Gazze Şeridi açıklarında inşa ettiği geçici limanın kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceği bildirildi.

Gazze Şeridi açıklarında ABD ordusu tarafından inşa edilen geçici limanın kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceği ifade ediliyor.

Associated Press'in haberine göre geçici liman önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak.

ABD'nin planına göre yardım gemileri Kıbrıs'tan Gazze açıklarında inşa edilecek bir platforma gidecek ve burada yükler kamyonlara yüklenecek. Daha sonra ABD ordusuna ait daha küçük araçlar yardım kamyonlarını karada inşa edilecek bir iskeleye taşıyacak. Buradan üçüncü taraf yükleniciler kamyonları sahile indirecek ve yardımları insani yardım kuruluşlarına teslim edecek.

Açık denizdeki yüzer platformun inşası bu ayın başlarında tamamlandı.

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, İsrail'in Aşdod limanında monte edilen geçici limanın Gazze kıyı şeridine yerleştirilmeyi beklediğini ifade etti.

AP'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir ABD'li yetkili, ABD ordusunun geçici limanı Gazze sahiline demirlemeyi Çarşamba ya da Perşembe günü bitirmeyi beklediğini söyledi.

Yardımların daha kolay ve hızlı bir seçenek olan kara yolu yerine deniz yoluyla bölgeye ulaştırılması eleştirilere konu oluyor.

Söz konusu geçici liman projesinin ABD ve İsrail'in Gazze'ye yönelik planlarının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.