ABD'nin İdlib'de hedef aldığı 'El Kaide lideri' kim?

ABD'nin İdlib'de hedef aldığı 'El Kaide lideri' kim?

ABD'nin geçtiğimiz gün İdlib kırsalında insansız hava araçlarıyla hedef aldığı ismin gerçek kimliğine dair farklı bilgiler ortaya çıktı.

ABD'ye ait silahlı insansız hava araçları 27 Haziran gece saatlerinde İdlib-Binniş yolu üzerinde bir motosikleti hedef aldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada saldırı doğrulanırken, saldırıda "Suriye El Kaidesi" olarak tanımlanan Hurras ed Din mensubu birinin hedef alındığı öne sürüldü.

CENTCOM, saldırıda vurulan ismin Hurras ed Din liderlerinden "Ebu Hamza el Yemeni" olduğunu öne sürdü.

Saldırıda hedef alınan isim kim?

Ancak bir süre sonra, ABD saldırısında yaşamını yitiren ismin farklı bir kişi olabileceği bilgisi ortaya atıldı.

Bazı yerel kaynaklar, Ebu Hamza el Yemeni'nin saldırıda yaşamını yitirdiği bilgisinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

ekran-resmi-2022-06-29-14-34-43.png

Ebu Hamza el Yemeni

Ebu Hamza el Yemeni'nin 2021 yılının Eylül ayında da ABD tarafından hedef alındığı ancak saldırıdan sağ kurtulduğu ifade edilmişti.

Kaynaklar, saldırıda öldürülen ismin, yine Hurras ed Din liderleri arasında yer alan Ebu Hazaa el Deyri olduğunu belirtti.

ebuhazaa.jpg

Ebu Hazaa el Deyri

Deyr ez Zor'lu cihat yanlısı bir isim olan Ebu Hazaa'nın uzun süredir Suriye'de savaştığı ve Hurras ed Din'in kurulmasının ardından bu gruba katıldığı ifade edildi.

Saldırıda hedef alınan motosikletin ABD tarafından iki füzeyle hedef alındığı ve cesedin tamamen yandığı belirtilirken, bağımsız kaynaklar bu sebeple kimlik tespiti yapamadı.

Olay hakkında halen farklı bilgiler bulunurken, vurulan ismin Ebu Hazaa el Deyri olduğu ihtimalinin daha ağır bastığı vurgulanıyor.

ABD'nin uzun bir süredir Ebu Hamza el Yemeni'nin öldürülmesi için çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Ancak Yemenli cihat yanlısı liderin bu son girişimden de sağ kurtulmuş olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.