ABD'nin önde gelen din adamına cinsel taciz soruşturması

ABD'nin önde gelen din adamına cinsel taciz soruşturması

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Franciscus, cinsel tacizle suçlanan ABD’nin önde gelen Hıristiyan din adamlarından eski Washington Başpiskoposu Theodore McCarrick’in istifasını kabul etti.

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Franciscus, 50 yıl önce öğrencisi bir gence yönelik cinsel tacizle suçlanan ABD’nin önde gelen Hıristiyan din adamlarından eski Washington Başpiskoposu Theodore McCarrick’in istifasını kabul etti. Buna göre McCarrick, kendisine gösterilen bir evde kalacak, kendisine yönelik iddialar kilisede bir mahkemede ele alınana kadar günlerini dua ve tövbeyle geçirecek.

Hürriyet'in haberine göre, 88 yaşındaki McCarrick, emekli olmasına rağmen ABD’nin en tanınmış ve aktif kardinalleri arasında yer alıyor, yurtdışında insan haklarıyla ilgili programlara katılıyor. Geçen ay bağımsız bir adli tıp bürosunun yaptığı incelemeler ve uzmanların değerlendirmeleri sonrasında McCarrick aleyhinde güvenilir kanıt olduğuna kanaat getirilmişti. McCarrick masum olduğunu, ancak soruşturmada işbirliğine hazır olduğunu belirtiyor. McCarrick’e yönelik başka suçlamalar olduğu da öne sürülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.