ABD'nin Peşmerge'ye maaş desteği sürecek

ABD'nin Peşmerge'ye maaş desteği sürecek

ABD’nin 2022 yılı için Peşmerge güçlerine maaş ve mali destek göndereceğini bildirildi.

ABD’nin 2022 yılı için Peşmerge güçlerine maaş ve mali destek göndereceğini bildirildi.

ABD-Irak Stratejik Diyalog görüşmelerinde Peşmerge Bakanlığı’nı temsil eden Hejar İsmail, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) heyetinin stratejik görüşmelere katılmasının önemli olduğunu kaydederek, 2008 yılında ABD ile İran arasındaki stratejik görüşmelere IKBY'nin katılmadığını hatırlattı.

Peşmerge Bakanlığı’nın temsilcisi olarak Pentagon’daki görüşmelere katıldıklarını bildiren İsmail, ABD güçlerinin Irak’taki muhariplik görevinin Irak ve Peşmerge güçlerine danışmanlık şeklinde değiştirildiğini belirtti.

ABD’nin danışmanlık, lojistik ve istihbari destek konusunda Irak ve Peşmerge güçlerine destek olmaya devam edeceğini kaydeden İsmail, ABD tarafının IKBY heyetinin stratejik görüşmelere katılmasını önemsediğini ifade etti.

ABD’nin Peşmerge güçlerine desteğinin süreceğini vurgulayan İsmail, Pentagon’daki görüşmelerde ABD’nin Peşmerge güçlerine 2023 yılı için maaş ve mali destek göndereceğini dile getirdi.

Öte yandan, Uluslararası Koalisyon güçleri, Erbil'de düzenlenen devir teslim töreniyle Peşmerge Bakanlığına, içerisinde Hummer tipi zırhlı araç ve ambulansların yer aldığı 59 adet askeri araç teslim etti.

Peşmerge Bakanlığına koalisyon güçleri 26 Temmuz'da da 70 civarında yeni araç vermişti.

Törende sergilenen araçlar arasında Hummer türü zırhlı araç, tanker ve askeri kamyonlar olduğu görülmüştü.

Kaynak: K24

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.