'ABD'nin PKK ile işbirliği endişelere yol açıyor'

'ABD'nin PKK ile işbirliği endişelere yol açıyor'

Diplomatik kaynaklar, ABD'nin PYD/PKK'ya silah desteği konusunda "Bizim için bir saatlik bir iş birliği bile son derece endişelere yol açıyor." dedi.

Diplomatik kaynaklar, ABD'nin PYD/PKK'ya silah desteği konusunda "Bizim için bir saatlik bir iş birliği bile son derece endişelere yol açıyor." dedi.

Suriye konusunda Cenevre siyasi süreci ve yanı sıra Astana'da ateşkes ve gerginliği azaltma bölgeleri konularının görüşüldüğü süreçler hakkında bilgi veren kaynaklar, bu çerçevede Türkiye'nin bu ayın ilk yarısı Rusya ile ikili toplantıda bir araya geldiğini, ardından Türkiye, İran ve Rusya dışişleri bakanlarının Antalya’da toplandığını ve son olarak Soçi’de üçlü liderler zirvesi yapıldığını hatırlattı.

Zirve toplantısının Astana’da kaydedilen başarıların siyasi sürece nasıl yansıtılabileceği şeklinde bir egzersiz olduğunun altını çizen kaynaklar, bu süreçte, Türkiye'nin Suriye'de siyasi çözüme anlamlı katkı sağlayacak girişime taraftar olduğunu vurguladı.

Kaynaklar, Türkiye açısından katkının anlamlı olabilmesi için katılımcıların temsil yetenekleri ve meşruiyetlerinin olmasının yanı sıra Suriye'deki belli bir örgütün Soçi'de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi içinde rolünün olmaması gerektiğine dikkati çekti. Kongrenin hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren diplomatik kaynaklar, tarihin henüz kararlaştırılmadığını ve hazırlıkların zaman alacağının ortada olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.