ABD'nin PKK'ya desteği artıyor: Ordunun dergisinden Öcalan kapağı

ABD'nin PKK'ya desteği artıyor: Ordunun dergisinden Öcalan kapağı

CTCSentinel isimli derginin kapağında, omzunda Öcalan'lı arma olan bir PYD mensubunun fotoğrafı kullanıldı.

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın kolu YPG ile işbirliği yapan ABD'nin tepki çeken hamleleri devam ediyor. ABD Harp Akademisi Terörle Mücadele Merkezi'nin dergisi CTC Sentinel, omzunda Abdullah Öcalan'lı arma taşıyan bir YPG mensubunun görselini kapak fotoğrafı olarak kullandı.

Kolunda Öcalan'lı armanın bulunduğu teröristin fotoğrafının altında, "Bir SDF üyesi, Rakka'nın Meşleb Mahallesi'nde yükselen dumanı incelerken (7 Haziran 2017)" yazısı bulunuyor.

Altyazıda sözü edilen SDF, çatısını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin kısaltması.

CTC Sentinel, Haziran/Temmuz sayısının kapağında Rakka operasyonunu işliyor. İçindekiler bölümünde bağımsız görüşleri yayınladığını öne süren derginin direktörlüğünü Korgeneral Michael K. Nagata yapıyor.

Derginin editöryel kadrosu da halen görevdeki Albay Suzanne Nielsen, Korgeneral Bryan Price gibi isimlerden oluşuyor.

ABD'nin YPG'yi desteklemek için Türkiye sınırının hemen karşısında kurduğu hava üssü, ilk kez dün görüntülenmişti. Üste, askeri nakliye uçakları göze çarpıyor.

Pentagon, şimdiye kadar 185 TIR silah ve askeri mühimmatı YPG'lilere verdi. Söz konusu silahların terör örgütü IŞİD'in Rakka'dan temizlenmesiyle geri alınacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak YPG'ye verilen silahların toplanacağına inanmanın imkansız olduğunu belirterek, "Bölgede Türk askerlerine veya Türkiye'ye yönelik tehdit durumunda karşılık verilecektir" dedi.

Kaynak: Miliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.