ABD'nin rekor askeri yardımına İsrail'den teşekkür

ABD'nin rekor askeri yardımına İsrail'den teşekkür

İsrail'in 'şahin' bakanı Avigdor Leiberman, İsrail'in füze savunması için ayrılan bütçe için Washington yönetimine teşekkür etti.

İsrail'in katı Yahudi milliyetçisi Savunma Bakanı Avigdor Leiberman, İsrail'in füze savunma sistemi için 705 milyon dolar tahsis eden yasa tasarısının onaylanması sebebiyle Washington'a teşekkürlerini iletti.

Pazartesi günü İsrailli Savunma Bakanı Leiberman, İsrail'in füze savunma sistemine harcanması için ABD tarafından geçen hafta onaylanan 705 milyon dolarlık rekor paket sebebiyle ABD'ye müteşekkir olduğunu açıkladı.

Leiberman sağlanacak olan mali desteğin, Gazze ve Lübnan'dan gelecek olan kısa mesafeli saldırıları ve İran gibi ülkelerden yapılabilecek uzun mesafeli saldırıları savunmak için kurulmuş olan çok katmanlı savunma sisteminin geliştirilmesi için kullanılacağını söyledi. 

ABD 10 yıllık güvenlik anlaşması kapsamında İsrail'e her sene 3.1 milyar dolarlık askeri yardım sağlıyor. 705 milyon dolarlık bu yardım geçen sene yapılan 600 milyon dolarlık füze savunma sisteminden hariç, ayrıca yapılmış bir yardım. 

Amerika Başkanı Donald Trump Cuma günü ulusal güvenlik ve askeri harcamalar için 1.3 trilyon dolarlık yeni bir bütçeye imza atmıştı.

Filistinli mültecilere kesinti

Trump Ocak ayında Amerika'nın Filistin bölgeleri için Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecileri Yardım Ajansı'na ayırdığı bütçeyi kesmişti.

UNRWA ise bu yaptırıma karşılık Suriye ve Filistin topraklarına '800 milyon dolarlık acil yardım' kampanyası başlatarak yanıt verdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.