ABD'nin 'terör' listesindeki Taliban yöneticisine yönelik suikastı IŞİD üstlendi

ABD'nin 'terör' listesindeki Taliban yöneticisine yönelik suikastı IŞİD üstlendi

IŞİD, ABD'nin 'terör' listesinde yer alan Taliban yöneticilerinden Mevlevi Muhammed Davud Müzemmil'e yönelik suikastı üstlendi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Belh Valisi Mevlevi Muhammed Davud Müzemmil, dün ofisine yaşanan patlamada hayatını kaybetmişti.

Vilayet merkezi Mezar-ı Şerif'teki valilik binasında gerçekleştirilen bir toplantı esnasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda Vali Müzzemmil'in hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Müzemmil, 2018 yılında ABD'nin "terörist" listesine dahil edilmiş ve yaptırımlara tabi tutulmuştu. Bugüne dek "terör" listesinde kalmaya devam eden Müzemmil'i Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çeşitli Körfez ülkeleri de "terör" listesine dahil etmişti.

Müzemmil Afganistan'ın Ferah ve Nangarhar gibi çeşitli bölgelerinde ABD öncülüğündeki güçlere karşı Taliban'ın saldırılarını koordine etmişti.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Belh Valisi Müzemmil'i hedef alan bombalı saldırı bugün IŞİD tarafından üstlenildi.

Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, saldırıyı IŞİD'e bağlı bir canlı bombanın gerçekleştirdiği bildirildi.

Afganistan'da Taliban'ın ikinci kez iktidara geldiği 15 Ağustos 2021 döneminden bu yana Ahmed Mesud'a bağlı muhalifler ile IŞİD'e bağlı hücreler İslam Emirliği yönetimine bağlı askeri ve siyasi isimleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
19 Yorum