ABD'nin Ukrayna'ya verdiği Patriot sistemi Rusya tarafından vuruldu

ABD'nin Ukrayna'ya verdiği Patriot sistemi Rusya tarafından vuruldu

ABD'nin Ukrayna'ya tedarik ettiği Patriot hava savunma sistemlerinden birinin Rusya tarafından hedef alındığı bildirildi.

ABD menşeli Patriot hava savunma sistemleri kısa bir süre önce Rusya'nın füze saldırılarına karşı kullanılması için Ukrayna'ya teslim edilmişti.

Bölge kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre Ukrayna'ya tedarik edilen Patriot sistemlerinden biri Rusya tarafından hedef alındı.

ABD'li bir yetkilinin CNN International'a yaptığı bilgilendirmede, Kiev yakınlarında konuşlu bir Patriot hava savunma sisteminin Rusya'nın gerçekleştirdiği füze saldırısında hedef olduğu aktarıldı.

Yetkili, Rusya'nın saldırısında Patriot sistemlerinin hasar almış olabileceğini ancak servis dışı kalmadığını kaydetti.

Yapılacak ilk değerlendirmeyle birlikte Rusya'nın hedef aldığı Patriot sisteminin ABD'ye taşınması veya yerinde onarım süreci planlanacak.

Ukrayna kaynakları Salı günü Rusya tarafından ateşlenen çok sayıda füzenin geri püskürtüldüğünü açıklamış ancak Patriot sistemlerinden birinin hedef alındığına dair haberlere değinmemişlerdi.

Kremlin'den daha önce yapılan açıklamalarda ABD'nin Ukrayna'ya tedarik ettiği Patriot hava savunma sistemlerinin meşru hedef sayılacağı ifade edilmişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.