"ABD'nin Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulaması bir işe yaramayacak"

"ABD'nin Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulaması bir işe yaramayacak"

Filistinliler, ABD'nin İsrail destekli Yahudi yerleşimcilere yönelik yaptırım kararının "hiçbir işe yaramayacağı" görüşünde.

ABD, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere saldıran bazı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayarak yerleşimcileri "İsrail ve Filistin topraklarında istikrar ve güvenliği baltalamakla" suçladı.

Perşembe günü yapılan açıklama, Kasım ayında yeniden seçilmek için kampanya yürüten Başkan Joe Biden'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik desteği nedeniyle üzerindeki baskının arttığı bir dönemde geldi.

Yaptırımlar, Filistinlilere saldırmak ve onları korkutmakla suçlanan David Chai Chasdai, Einan Tanjil ve Yinon Levi'yi ve İsrailli aktivistlere saldırmakla suçlanan Shalom Zickerman'ı hedef aldı.

Alınan kararla birlikte söz konusu kişilerin ABD'deki mal varlıkları dondurulacak ve bu kişilerle yapılan mali anlaşmalar kısıtlanacak.

Ancak Filistinliler ABD'nin kararının işe yaramayacağı ve göstermelik bir karar olduğu görüşünde.

Birzeit Üniversitesi'nde akademisyen olan Basil Ferrac, Biden yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'daki dört İsrailli yerleşimciye yönelik yaptırımlarını "çok az ve çok geç" olarak niteledi.

Al Jazeera'ye konuşan Ferrac, "Batı Şeria ve Kudüs'te 700 binden fazla yerleşimci olmasının nedeni, ABD yönetimi ile diğer devletlerin ve uluslararası medyanın yerleşimci rejimine yardım ve yataklık etmesidir" dedi. Ferrac, yasa dışı yerleşimlerin inşasını kısıtlamak için hiçbir önlem alınmadığını vurguladı.

Ferrac, bu önlemlerin Yahudi yerleşimcileri caydırmasının pek mümkün olmadığını ifade ederken "Başkan Biden ABD'deki Filistin ve Arap toplumuna hitap etmeye çalışıyor ancak bu hamle nihayetinde işe yaramayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.