Abdulkadir Selvi: Mevcut ekonomi politikasının doğru tercih olduğunu düşünmüyorum

Abdulkadir Selvi: Mevcut ekonomi politikasının doğru tercih olduğunu düşünmüyorum

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'iktidarın hedefinin düşük faiz, makul yükseklikte bir kur ve büyüme olduğunu' söyledi ve "Bu politikanın doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Merkez Bankası'nın faizi düşürme kararının ardından uygulamaya sokulan yeni ekonomik politikayı eleştirdi.

'İktidarın 3-4 ay içinde ekonominin dengeye oturmasını hedeflediğini' söyleyen Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Belli ki ekonomiyle ilgili farklı bir tercih seti ile karşı karşıyayız. Yüksek döviz kuruna dayalı, yüksek büyüme ile istihdamı önceleyen bir politika bu. Kimileri esin kaynağının Çin’in ekonomik sıçraması olduğunu savunuyor. Ekonomist değilim. Ancak dikkatli bir gözlemciyim. Tansu Çiller ile Murat Karayalçın’ın birlikte açıkladıkları ekonomik önlemleri izleyen gazetecilerden biriydim. Çiller dönemi ekonomi krizini yaşadım. 2001 krizini iliklerime kadar hissettim. Yazarkasa atıldığında Ecevit Başbakanlık’tan çıkmış Meclis’e geliyordu. Meclis’in kapısında karşıladığımız andaki halini unutamıyorum. O günler geride kaldı. Ama demem o ki, bu tercihi de yapabilirsiniz ama bunu piyasa yapıcıları ile ve kamuoyu ile paylaşmanız gerekiyor. Ben bu tercihin doğru bir ekonomi yönetimi olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de ekonominin bir de iletişimi vardır. Kamuoyunu, yaptığınızın doğru olduğuna inandırırsanız piyasalar yeni ekonomik tercihleri satın alırsa güçlü bir desteğe sahip olursunuz."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.