Abdullah Azzam'ın eşi Semira Muhyiddin vefat etti

Abdullah Azzam'ın eşi Semira Muhyiddin vefat etti

Küresel cihat hareketinin kurucularından olarak gösterilen Abdullah Azzam'ın eşi Semira Muhyiddin'in vefat ettiği bildirildi.

Küresel cihat hareketinin kurucularından olarak gösterilen Abdullah Azzam'ın eşi Semira Muhyiddin'in (Semira Avatale) vefat ettiği bildirildi.

73 yaşındaki Semira Muhyiddin'in vefatı, Azzam'ın ailesi tarafından da doğrulandı.

Cihat yanlısı hareketin en önde gelen isimlerinden, Batılı uzmanlarca "küresel cihat hareketinin babası" olarak adlandırılan Filistinli Abdullah Azzam gerek siyasi, gerek fikri, gerekse askeri açıdan yakın tarihte önemli bir yer tutuyor.

Günümüzde Filistin sınırları içerisinde kalan Sile el Harisiyye'de 1941 yılında doğan Abdullah Yusuf Azzam, özellikle Afganistan'daki savaşta ve küresel cihat hareketinin teşkilinde büyük rol oynadı.

Azzam 24 Kasım 1989 günü, Peşaver'in batısında bir camide hutbe vermek üzere seyahat ederken, arabasının patlayıcıyla hedef alınması sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.