'Abdullah bin Uneys Cemaati'nin HTŞ'ye yönelik saldırıları sürüyor

'Abdullah bin Uneys Cemaati'nin HTŞ'ye yönelik saldırıları sürüyor

İdlib'de HTŞ'ye yönelik saldırılarıyla gündeme gelen 'Abdullah bin Uneys Cemaati' isimli grup, yeni bir saldırının sorumluluğunu üstlendi.

İdlib'de Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) yönelik saldırılarıyla gündeme gelen 'Abdullah bin Uneys Cemaati' isimli grup, yeni bir saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Gruba bağlı sosyal medya ağları üzerinden servis edilen mesajda, geçtiğimiz gece İdlib kenti kuzeyinde HTŞ'ye ait bir kontrol noktasının hedef alındığı öne sürüldü.

Yerel kaynaklar, HTŞ'ye ait Er-Ram kontrol noktasının roket atar ve hafif silahlarla hedef alındığı bilgisini aktarırken, can kaybı konusunda herhangi bir detay belirtilmedi.

HTŞ'ye yönelik ilk saldırısını Aralık 2020'de gerçekleştiren 'Abdullah bin Uneys Cemaati' isimli grup, bu saldırıyla birlikte kuruluşunu ilan etmişti.

Grup şu ana kadar HTŞ'ye yönelik 3 saldırının sorumluluğunu üstlendi ve açıklamalarında saldırıların devam edeceği yönünde mesajlar verdi.

'Abdullah bin Uneys Cemaati' grubu, İdlib'in tamamına yakınını kontrol eden HTŞ için dinden çıkan anlamına gelen "mürted" ifadesini kullanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.