ABD'ye ait savaş gemileri Boğaz'ı geçerek Karadeniz'e girecek

ABD'ye ait savaş gemileri Boğaz'ı geçerek Karadeniz'e girecek

Gemilerin geçişi için Türkiye'ye bildirim yapıldığı ifade edildi.

ABD’nin iki savaş gemisinin boğazlardan geçişi için Türkiye’ye bildirimde bulunduğu aktarıldı.

Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasıyla bölgedeki gerilimin arttığı bir süreçte ABD'nin 2 savaş gemisini İstanbul Boğazı üzerinden Karadeniz'e geçireceği bildirildi.

Ajanslar tarafından aktarılan haberlerde, ABD'nin, 2 savaş gemisinin (Boğazlardan) Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, ABD'nin Karadeniz'e birkaç hafta içinde savaş gemisi gönderebileceği ifade edilmişti.

ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermekteki amacının ise Ukrayna'nın yanında olduğunu göstermek ve Rusya'ya bu konuda açık bir mesaj vermek olduğu ifade edildi.

Montrö Anlaşması gereği ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermeden 14 gün önce Türkiye'ye haber vermesi gerekiyor.

Reuters tarafından servis edilen ilk haberde, ABD'nin savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişiyle ilgili Türk makamlarına bilgi verdiği ifade edildi.

Rusya'dan Montrö vurgusu

Rusya tarafından Karadeniz'deki askeri faaliyetlerden endişe duyulduğuna dair bir açıklama yapıldı. Karadeniz'de ABD savaş gemilerinin varlığına dair Rus kaynakları, "Bu askeri hareketliliklerin Montrö Sözleşmesi ile uyumlu olması gerekir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.