ABD'yi karıştıran rapor: Başkan Biden'ın hafızası zayıf

ABD'yi karıştıran rapor: Başkan Biden'ın hafızası zayıf

ABD'de bir mahkemede savcı, Başkan Joe Biden'ın gizli belgeleri açığa ifşa etmekle suçlandığı davaya dair raporunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yargılandığı davada savcı, Biden'ın "gizli belgeleri sakladığını ve ifşa ettiğini" ancak soruşturmada iş birliği yapması ve hafızasının zayıf olması sebebiyle yargılanmayacağını belirtti.

Özel Yetkili Savcı Robert Hur'un yazdığı raporda, Biden'ın 2017'den önce başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Afganistan ile ilgili askeriye ve dış politika gizli belgelerini sakladığı belirtildi. Ancak savcı, Biden'ın "zayıf hafızaya sahip yaşlı bir adam olarak göründüğü için" onu mahkum etmenin zor olacağını belirtti. Beyaz Saray, bu tanımlamaya karşı çıktı. Beyaz Saray avukatı Richard Sauber "Raporda Başkan Biden'ın hafızasına yönelik ifadelerin doğru veya uygun olmadığını düşündüklerini" belirtti.

Hur'un raporunda ayrıca Biden'ın hafızasının görüşmeler sırasında "önemli sınırlamalara" sahip olduğu kaydedildi. Rapora göre Biden, başkan yardımcılığı yaptığı dönemi ve oğlunun öldüğü yılı hatırlayamadı.

Cumhuriyetçiler ise kararın, Biden'ın başkanlık yapmaya ehil olmadığını gösterdiği görüşünde.

Biden'ın Kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokrat aday olarak yarışmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.