AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mültecilere vereceği 3 milyar Euro'ya engel

AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mültecilere vereceği 3 milyar Euro'ya engel

AB, sığınmacılara sözünü verdiği desteğin İtalya'nın koyduğu engelin kalkmasıyla serbest bırakılacağını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) 2015'te Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar euro fon sağlayacağına söz verdi.

Tarih 2018'e kaydı

18 Mart'taki zirvede ise bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. 

AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını 28-29 Haziran tarihlerinde Brüksel'de bir araya getirecek Liderler Zirvesi de yaklaşıyor. 

3 milyar euroluk destek tartışılıyor

Üst düzey bir AB Konseyi yetkilisi, zirveyle ilgili konuşurken sığınmacılara da değindi: 

"Türkiye ile iş birliğini artırmak için umarım AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği ikinci 3 milyar avroluk mali desteğin serbest bırakılması için anlaşma sağlarız."

İtalya bloke etti

Yetkili, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için taahhüt edilen kaynağı şimdiye kadar İtalya'nın bloke ettiğini söyledi.

"İtalya ile diyalog sürüyor. İtalya tarafı, AB'nin Afrika fonunun takviye edilmesi talebinin yerine getirilmesi halinde buna onay verecek."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.