AB'ye çağrı: Suudi Arabistan'a ambargo talebi artıyor

AB'ye çağrı: Suudi Arabistan'a ambargo talebi artıyor

Avusturya Avrupa Birliği üyelerini Suudi Arabistan'a karşı silah ambargosu uygulamaya çağırdı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin planlı cinayet olduğunun Suudi Arabistan Başsavcılığı tarafından teyit edilmesinin ardından Avrupa'dan yapılan silah sevkiyatının durdurulması yönündeki talepler artmaya başladı.

Avrupa Birliği (AB) Konsey Dönem Başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Karin Kneissl Alman Welt gazetesine verdiği mülakatta, özellikle Yemen savaşı ve Katar ambargosuna dikkat çekerek AB çapında Suudi Arabistan'a silah ambargosu uygulanması gerektiğini söyledi.

Kneissl "Öncelikle Yemen'deki korkunç savaş ve Katar krizi, AB olarak artık Suudi Arabistan'a karşı ortak tavır almamızı gerektirir. AB'den tüm silah satışlarını durdurursak, bu anlaşmazlıkların sona erdirilmesine katkıda bulunmuş oluruz” diye konuştu.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin "son derece sarsıcı" bir olay ve "eşi görülmedik bir hukuk ihlali" olduğunu belirten Karin Kneissl, "Ancak bu olay dehşetin sadece doruk noktasıdır” dedi. Avrupa Parlamentosu da Perşembe günkü oturumda aldığı kararla AB ülkelerini Suudi Arabistan'a silah ambargosu uygulamaya çağırmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.