Açık Toplum Vakfı, Macaristan'daki ofislerini kapatıyor.

Açık Toplum Vakfı, Macaristan'daki ofislerini kapatıyor.

George Soros tarafından kurulan Açık Toplum Vakfı, Macaristan'daki ofislerini kapatıyor.

Macar asıllı ABD vatandaşı milyarder George Soros'un Açık Toplum Vakfı (Open Society Foundations) Budapeşte'den Berlin'e taşınıyor.

Macaristan hükümeti milyarder George Soros'un Macaristan içişlerine müdahaleleri sebebiyle kendisini ve örgütlerini eleştiriyordu.

Soros'un Açık Toplum Vakfı, Macaristan'daki faaliyetlerini durdurarak ofislerini kapatma kararı aldı.

Bu konuda açıklama yapan vakfın başkan yardımcısı Patrick Gaspard Budapeşte'yi terk etme kararının alınmasında "yoğunlaşan politik baskıların ve var olan hukuk yapısındaki değişikliklerin" etkili olduğunu söyledi.

Soros Vakfının açıklamasında Macar hükümetinin son iki yıl içinde George Soros'a karşı ülke çapında devam eden kampanyalara yaklaşık 100 milyon Euro harcadığını ve bu kampanyayla halkı hem Soros vakfına ve hem de tüm sivil kuruluşlara karşı yalan yanlış bilgilerle harekete geçirdiği vurgulanıyor.

Macar hükümeti Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros'u mültecilerin Avrupa'ya yerleştirilmesi için bir plan yapıp bunu uygulamak için çaba harcamakla suçluyor.

Macar hükümetine göre Soros'un bu planı uzun vadede Avrupa'da ulusal devletlerin ortadan kaldırılmasını amaçlıyor.

Soros'un kapanan ofislerinin Berlin'e taşınacağı açıklandı.

Macaristan hükümeti "Soros'u Durdurma Planı" başlatarak, milyarder spekülatörü inceleme altına almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.