Açlıktan ölümle karşı karşıya olan Gazzeliler için 'zaman tükeniyor'

Açlıktan ölümle karşı karşıya olan Gazzeliler için 'zaman tükeniyor'

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'nde yaşanan açlık krizine ilişkin bir uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgeyi vurmaya ve yardım girişini engellemeye devam etmesi nedeniyle Gazze'de bir milyondan fazla insanın "aşırı düzeyde" gıda güvensizliği yaşadığını söyledi.

OCHA, Gazze'deki Filistinlilerin şu anda hayatta kalabilmelerinin tek yolunun karadan ulaştırılan yardımlar olduğunu belirtti. Açıklamada giderek daha fazla Gazzeli açlıktan ölürken "zamanın tükenmekte olduğu" vurgulandı.

OCHA, "Özellikle kuzeyde hayat kurtarmaya yetecek kadar yardım alabilmek için karadan geniş çaplı yardım ulaştırmanın alternatifi yok. Bununla birlikte, erişim engelleri devam ediyor ve zaman daralıyor." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de yaklaşan kıtlığın "tamamen insan kaynaklı" olduğunu söylerken, Birleşmiş Milletler insan hakları şefi Volker Türk, İsrail'in "açlığı bir savaş silahı olarak" kullandığını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.