Adalet Bakanı Gül: Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir

Adalet Bakanı Gül: Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "yargı milletin yargısıdır. Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformu strateji belgesine değinerek, "Bu yasama döneminde hem yargı reformu strateji belgesinde hem de insan hakları eylem planında kanunla düzenlenmesi gereken alanların yürürlüğe gireceğine inanıyoruz. Yargı milletin yargısıdır. Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir" dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından Kayseri'de bir otelde düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılan Gül, "Reform irademizin kaynağını milletimizin talep ve beklentileri oluşturmaktadır. Bu beklentilerin en başında da elbette yargısal adalet gelmektedir. Bu kutlu arayışın adresi adliyelerdir.

Adliyeler adaletin kapısıdır. Adliyede adaletin kapısını sonuna kadar açacak olanlar da sizlersiniz. Bu durum sizlere sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk adliyenin kapısından giren herkesin hakkına erişeceği hususunda bir tereddüt dahi yaşatmama mesuliyetidir.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.