Adana Merkezli 12 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

Adana Merkezli 12 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

Adana merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonunda aralarında doktor, avukat ve tanınmış iş adamlarının da bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı.

Adana'da 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturmaları kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Adana merkezli 12 ilde bu sabah operasyon düzenledi.

Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonda, aralarında müteahhit, mobilya ve tekstil fabrikaları sahiplerinin de bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen işadamları sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PDY'nin Adana'daki finans kaynakları ve para trafiğini ortaya çıkardı. Yıllık milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulundurduğu öne sürülen müteahhitler, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden KOM ekipleri, operasyon düzenlendi.

12 ilde toplam 66 adrese düzenlenen operasyonlar sonucunda 59 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.