Adana'da polis provokasyonu: "O eşarpı çıkart"

Adana'da polis provokasyonu: "O eşarpı çıkart"

Adana Furkan Vakfı’nın basın açıklaması için yaptığı çağrı nedeniyle toplanan binlerce kişi polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Adana'da 'kutlu doğum' programı nedeniyle toplanan kalabalığa sert müdahale bulunan polisin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığı görüldü.

Asya'nın Sesi'nin haberine göre; dini duyguları nedeniyle Adana’daki basın açıklamasına katılmak için toplanan kalabalığı gelişigüzel hedef alan polis memurlarından birinin hali hazırda kelepçelenmiş bir vatandaşa tekme ve yumrukla saldırdığı gözlendi.

Adana’da yaşanan olaylar arasındaki en rahatsız edici olanı ise bir polis memurunun tesettürlü bir bayanın başörtüsüne saldırıda bulunması oldu. Amatör kameralara yansıyan olayda polisin 'mütesettir' kadınlara biber gazı ile müdahale ettiği ve ‘o başörtüsünü çıkar, çıkar’ diye bağırdığı görülüyor. 

Yaşanan olayların, yazar Cem Küçük’ün, Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geri döndükten sonra "radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara'daki ‘manyak’ tiplerle" yolunu ayırması gerektiği yönündeki söylemlerinin peşi sıra yaşanması da dikkat çekti. 

Emniyet ve diğer kamu kurumları içinde 'kripto' olarak varlığını sürdüren Gülen Örgütü yapılanmasının 'İslami' grup ve cemaatlere karşı sürdürülen 'sindirme' operasyonunun bir parçası olduğu iddia ediliyor. 

Öte yandan, Furkan Vakfı'nın Adana'da özgürce faaliyetlerini sürdürdüğü, ancak çeşitli nedenlerle izin verilmese dahi bazı programların duyurusunu yaptığı, iptal kararını son gün duyurarak kitlesini infiale sürüklediği ve yaşanan provokasyonda payı olduğu ileri sürüldü. 

Furkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul, 15 Temmuz akşamı darbe haberini aldığında üzüntüsünü dile getirmiş ancak sonrasında kullandığı, "İslami faaliyetlerin bu gelişmeden olumlu olarak etkilenmesini, Müslümanların hayrına olmasını vesile kılsın" ifadesi büyük tepki çekmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.