Af Örgütü: Suriye rejiminin işkenceleri görmezden geliniyor

Af Örgütü: Suriye rejiminin işkenceleri görmezden geliniyor

Suriye cezaevlerindeki işkence ve toplu idam iddialarının bağımsız uzmanlar tarafından araştırılması istendi.

Uluslararası Af Örgütü, Suriye rejimi cezaevlerindeki toplu idam ve işkence iddialarına dikkat çekerek ihlal iddialarının bağımsız uzmanlar tarafından araştırılmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, "Rusya dahil Suriye rejiminin müttefiklerinin, bu ihlalleri sonlandırmak ve tarafsız gözlemcilerin ülkeye girişini sağlamak amacıyla baskıyı artırması gerektiğini” kaydetti.

Shetty, uluslararası toplumun Suriye'deki askeri cezaevleriyle ilgili toplu idam ve işkence haberlerini görmezden gelmeye devam etmemeleri gerektiğini vurguladı. Af Örgütü Genel Sekreteri, konunun bu hafta Cenevre'de düzenlenecek Suriye barış görüşmelerinde gündeme alınmasını ve Birleşmiş Milletler'in de derhal bu suçları soruşturmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna atıfta bulunan Salil Shetty, "rapora yansıyan bazı şiddet eylemlerinin şimdiye kadar yaşadıkları en korkunç ve en vahşi insan hakları ihlalleri olduğunu" ifade etti. Shetty "burada şoke edici olanın ise böylesi ihlallerin en üst düzeyde, Suriye yönetimi tarafından izin verilmesi olduğunu” da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.