Af Örgütü yetkilisine 'FETÖ' gözaltısı

Af Örgütü yetkilisine 'FETÖ' gözaltısı

Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'deki yönetim kurulu başkanı Gülen hareketiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Uluslararası Af Örgütü'nün web sitesinde yer alan açıklamaya örgütün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç İzmir'de polisin yaptığı operasyonda 22 avukatla birlikte Gülen Örgütü'yle bağlantıları olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Uluslarası Af Örgütü Kılıç'ın gözaltına alındığını "Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı darbe girişiminden bu yana uygulanan baskı kapsamında gözaltına alındı" başlığıyla duyurdu.FTÖ

Af Örgütü'nün Genel Sekreteri Salil Shetty, "Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Taner Kılıç, 2002 yılında beri Af Örgütü yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.