AFAD öncülüğünde Filistin için insani yardım kampanyası

AFAD öncülüğünde Filistin için insani yardım kampanyası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Filistin halkına yardım kampanyası başlatıldı.

"Filistin İnsani Yardım Kampanyası" hakkında Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Genelgede, "İsrail'in Gazze'de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı nedeniyle Filistin'de can ve mal kaybının şiddetini artırarak devam ettiği" vurgulandı.

Filistin halkının büyük bir kısmının açlık, susuzluk ve sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtilen genelgede, Türkiye Cumhuriyeti'nin, dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak için her türlü yardım ve desteği sağlayacağı ifade edildi.

Başbakanlık tarafından AFAD görevlendirildi

Başbakanlık tarafından bu amaçla başlatılan yardım kampanyasında koordinasyonu sağlamak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlendirildi.

Valilikler, belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından toplanan yardımlar, belirtilen hesap numaralarına aktarılacak. Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecek.

Sivil toplum kuruluşlarından istekli olanların topladıkları yardımı, Filistin halkına ulaştırılmak üzere şartlı ve şartsız bu hesaplara aktarabileceği belirtilen genelgede, tüm yardım toplama faaliyetlerinin, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacağı vurgulandı.

Genelgede, şu ifadeler yer aldı:

"Halkımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, sivil toplum ile işçi ve işveren kuruluşlarının, meslek oda ve birliklerinin, ulusal ve yerel basınımızın, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.