Afgan Bakan: İslam Emirliği'ni dünyadan izole etme çabaları başarısız oldu

Afgan Bakan: İslam Emirliği'ni dünyadan izole etme çabaları başarısız oldu

Bakan, konuşmasının bir bölümünde, dini okulların İslami eğitim merkezleri olmalarına rağmen, gerektiğinde İslam'ı savunma merkezleri olarak da hizmet verdiklerini belirtti.

Afganistan'ın doğusundaki Host vilayetinde düzenlenen bir törende konuşan Mülteciler ve Geri Dönüş Bakanı Mevlevi Abdulkebir, bazı ülkelerin Afganistan İslam Emirliği'ni dış dünyadan izole etmeye çalıştığını ancak başarısız olduklarını, şimdi kendilerinin bu duruma düştüğünü ifade etti.

Mevlevi Abdulkebir, İslam Emirliği'nin iktidara gelmesinden bu yana ülke çapında güvenliğin sağlandığını, siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda önemli ilerlemeler kaydedildiğini sözlerine ekledi.

Abdulkebir, “İslam Emirliği'ni izole etmeye ve uluslararası alanda yalnız bırakmaya çalışanlar, bugün İslam Emirliği'nin sağlam politikaları sayesinde dünya ile ilişkilerimiz öyle bir seviyeye ulaştı ki, biz kenara itilmek yerine onlar kenara itilenler oldular.” ifadelerini kullandı.

Bakan, konuşmasının bir bölümünde, dini okulların İslami eğitim merkezleri olmalarına rağmen, gerektiğinde İslam'ı savunma merkezleri olarak da hizmet verdiklerini belirtti.

Abdulkebir sözlerine şöyle devam etti: "Bu merkezler aynı zamanda şehadetin de üssü olmuştur. Bu son yirmi yılda kanıtlanmış bir gerçektir. Medreselere saygı duyulmalı, bu mekanlar dini eğitimin verildiği ve ihtiyaç duyulduğunda dinin savunulduğu yerler olarak kabul edilmelidir."

Mevlevi Abdulkebir ayrıca Afgan mültecilerin geri dönüşü konusunda hiçbir ülkeyle resmi bir anlaşma olmadığını vurgulayarak tüm ülkelere Afgan göçmenlerin gönüllü ve onurlu bir şekilde geri dönüşlerini kolaylaştırmaları çağrısında bulundu.

Mülteciler Bakanı son olarak, geri dönenlerin haklarının ihmal edilmeyeceğini vurgulayarak, İslam Emirliği'nin geri dönen mültecilere arazi ve kış yardımı dağıtmak için kapsamlı bir program başlattığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum