Afgan iş adamı ülkesine 10 milyar dolar yatırım yapacak

Afgan iş adamı ülkesine 10 milyar dolar yatırım yapacak

Mirveys Azizi, başta enerji olmak üzere Afganistan'da istihdamı artırmayı amaçlayan çok sayıda proje başlatacaklarını ifade etti.

Afgan iş adamı Mirveys Azizi, Herat vilayetine yaptığı ziyaret sırasında önümüzdeki günlerde Afganistan'da enerji ve demiryolu sektörlerine 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Azizi, ülkede yatırım yapma imkanı sağlandığını ve büyük projeler başlatılarak binlerce gence iş imkanı verileceğini belirtti.

Azizi Vakfı Başkanı Mirveys Azizi şunları söyledi: "Yakın gelecekte bu ülkeye 10 milyar dolar yatırım yapmak istiyorum ve bu çok büyük bir yatırım. Şimdiye kadar ülkeye bu tür bir yatırım ne yabancı ülkeler düzeyinde ne de başka bir düzeyde yapılmadı."

Azizi, Herat'a yaptığı ziyaret sırasında Zindecan ilçesine bağlı Siyah Aab köyünde depremzedeler için inşa ettirdiği bir yerleşim birimini de hizmete açtı.

Depremzedeler için inşa edilen yerleşim bölgesinde yaklaşık 300 ev bulunuyor ve inşaatı 200 milyon Afgani'ye mâl oldu. (Yaklaşık 2 milyon 800 bin dolar)

Azizi sözlerine şunları ekledi: "Onlar için içinde bir parkın da bulunduğu büyük bir bahçe inşa etmek, fidanlar dikmek ve yaklaşık 15.000 ila 20.000 meyve ağacı dikmek istiyoruz. Bu aileler 3 veya 4 yıl sonra meyvelerini satabilecek ve kendilerine kalıcı bir gelir sağlayabilecekler."

Mirveys Azizi’nin 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını taahhüt etmesinin Afganistan’daki ekonomik kalkınmaya büyük katkı sunması bekleniyor.

Afganistan’daki İslam Emirliği yetkilileri Afgan iş adamlarının ülkede sanayi ve ticaret alanında yatırım yapmalarını talep ediyor. Yetkililerin açıklamasına göre ülkede güvenliğin sağlanmış olması yatırım imkanlarının da önünü açtı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
11 Yorum