'Afgan Kızı' İtalya'ya sığındı

'Afgan Kızı' İtalya'ya sığındı

ABD'li foto muhabiri Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekildikten sonra tüm dünya tarafından tanınan Şarbat Gula'nın (Sharbat Gula) sığınmacı olarak İtalya'ya kabul edildiği bildirildi.

ABD'li foto muhabiri Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekildikten sonra tüm dünya tarafından tanınan Şarbat Gula'nın sığınmacı olarak İtalya'ya kabul edildiği bildirildi.

1985 yılında Pakistan'ın Peşaver kentindeki bir mülteci kampında Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekilen 'Afgan Kızı' özellikle 2002 sonrasında yeniden gündeme gelmesiyle tüm dünyaca tanınan bir yüz olmuştu.

Afganistan'dan daha çok Pakistan'da bir hayat geçiren Şarbat Gula, Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgal ettiği dönemde birçok Afgan gibi Pakistan'a geçmiş ve Peşaver'deki bir kampta yaşamaya başlamıştı.

'Afgan Kızı' Şarbat Gula burada evlenmiş ve çocuk sahibi olmuştu. Eski Kabil yönetimi döneminde yeniden Afganistan'a yerleşmek isteyen Şarbat Gula'nın ciddi maddi sıkıntılar çektiği, evinin kirasını ödeyemeyecek durumda olduğu medyaya yansımıştı.

Her ne kadar eski Kabil yönetimi kendisine sahip çıkılacağı yönünde vaatlerde bulunmuş olsa da Şarbat Gula ve ailesi içerisinde bulunduğu maddi durumu uzun süre aşamadı.

Afganistan'daki son yönetim değişikliğinin ardından yeniden Pakistan'a dönmek istemeyen 'Afgan Kızı' Avrupa ülkelerine sığınmacı olarak gitme talebinde bulundu.

Bu konuda batılı sivil toplum kuruluşlarına başvuran Şarbat Gula, kurumların da yardımıyla sığınmacı olarak İtalya'ya kabul edildi.

İtalyan hükümeti, Şarbat Gula'nın sığınma talebini kabul ettiklerini belirtip bu konuda kendisine yardımcı olduklarını açıkladı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.