Afgan milisler Suriye'deki mevzilerini güçlendiriyor

Afgan milisler Suriye'deki mevzilerini güçlendiriyor

Suriye'de İran için savaşan Şii gruplardan olan Afgan milislerin farklı bölgelerden mevzilerini güçlendirdiği bildirildi.

Suriye'de İran için savaşan Şii gruplardan olan Afgan milislerin farklı bölgelerden mevzilerini güçlendirdiği bildirildi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ili kırsalındaki bölgelerde varlık gösteren ve İran için savaşan Afganistanlı Şii milislerin, Humus çöllerindeki varlığını da artırmaya başladığı bildirildi. 

'Fatimiyun Tugayı' olarak da bilinen Şii gruba bağlı güçlerin, Humus ve çevresindeki IŞİD varlığının yeniden etkin olmaya başlamasının ardından bu bölgeye sevk edildiği bildiriliyor.

Tedmur'un güneyindeki Alyaniye beldesi ve ekseninde konuşlanmaya başlayan Şii milislerin, kontrol noktaları kurmak üzere bu bölgeye beton bloklar sevk ettiği de öğrenildi.

Afgan milislerin Alyaniye bölgesinde daha önceden kurmuş olduğu küçük çaplı askeri merkezi olduğu biliniyor.

Suriye'nin doğusu bir süredir İran ile Rusya arasında yaşanmakta olan gerilimli sürece şahitlik ediyor. 

Kısa bir süre önce bölgede Rusya ve İran'ın desteklediği güçler kendi aralarında çatışmış, her iki taraftan ölen ve yaralananlar olmuştu.

Öte yandan Suriye'nin doğusundaki çöl bölgesinde son dönemde IŞİD'in etkinliğini artırdığı gözlemleniyor. 

Örgütün bu bölgedeki hücreleri tarafından Beşar Esed rejimi saflarında savaşan unsurlara yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle Rusya'ya ait savaş uçakları zaman zaman bölgede hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.