Afgan mültecinin iadesine engel olan kadına dava

Afgan mültecinin iadesine engel olan kadına dava

Afgan sığınmacının sınır dışı edilmemesi ve zorla ülkesine geri gönderilmesine engel olmak için uçakta eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılıyor.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, THY uçağında Afgan sığınmacının sınır dışı edilmemesi için eylem yapan ve eylemden hemen sonra polisin 21 yaşındaki Elin Ersson hakkında başlattığı soruşturmada savcının suç unsuru bulduğu ve dava açılmasına karar verdiği kaydedildi.

Dava açma hazırlığındaki İsveçli savcı James Von Reis yaptığı açıklamada, şüphelinin "açıkça suç işlediğinin delillerle sabit olduğunu" vurguladı. Reis, "Kadın ilk defa böyle bir suç işlediği için havacılık yönetmenliğini ihlal nedeniyle 6 aya kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabilir." dedi.

Landvetter Havalimanı'nda yaklaşık 2 ay önce Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek bir Afgan uyrukluyu taşıyan uçak, Ersson'un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı.

Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından canlı yayın yapan kadın, 52 yaşındaki sığınmacıya yapılanın yasa dışı olduğunu savunarak, sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.