Afganistan: ABD yüzlerce zırhlı aracı Kabil yönetimine hibe etti

Afganistan: ABD yüzlerce zırhlı aracı Kabil yönetimine hibe etti

ABD, Kabil hükümetine bağlı askeri güçlere çok sayıda silah ve askeri araç hibe etti.

ABD, Kabil hükümetine bağlı askeri güçlere çok sayıda silah ve askeri araç hibe etti.

Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD ordusu hükümet güçlerine 1383 adet Humvee, 55 adet MSFV aracı, 10 adet helikopter ve 4 adet A-29 savaş uçağı hibe etti.

Askeri araçların yanı sıra çok sayıda silah, ekipman ve gece görüş gözlüğünün de hükümet güçlerine verildiği ifade edildi.

ABD güçlerinin söz konusu yardımları Afganistan'ı terk etmeye başladığı bir süreçte yapması dikkat çekti.

Afgan medyası, Kabil hükümetinin ABD'den, Afganistan'dan çekilirken askeri araçlarını ve üslerini hükümet güçlerine bırakması yönünde baskı yaptığını rapor etmişti.

Buna rağmen ABD, Afganistan'daki en büyük üssü olan Bagram Üssü'nü ve ülkedeki diğer üsleri terk ederken, söz konusu üsleri yıkmıştı. Aynı zamanda diğer çatışma bölgelerinde kullanabileceği askeri ekipmanları da ülkeden tahliye ederek Pakistan'ın Karaçi Limanı üzerinden başka bölgelere nakletmeye başlamıştı.

ABD'nin Kabil hükümetine hibe ettiği askeri araçların "Basit seviyede zırhlı araçlar olduğu ve ülkeden başka bölgelere sevk etme maliyetine değer olmadıkları" değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.