Afganistan Biden'a yönelik tepkiyi artırdı: ABD'de 'genç subaylar rahatsız'

Afganistan Biden'a yönelik tepkiyi artırdı: ABD'de 'genç subaylar rahatsız'

Biden Afganistan konusunda kendisini ve yönetimi eleştiren bir yarbayı azletti.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan konusunda kendisini ve genel olarak ABD yönetimini eleştiren bir video yayınlayan Yarbay Stuart Scheller'i görevinden azletti.

2004'ten bu yana ABD askeri olan, Irak ve Afganistan'daki savaşlarda yer alan Yarbay Stuart Scheller, Biden ve ABD yönetimini Afganistan'dan çekilme sürecini kötü yönetmekle ve ABD askerlerinin ölümünden sorumlu olmakla suçlayan konuşmasını Facebook'tan yayınlamıştı. Scheller'in konuşması yüksek bir izlenme ve beğeni oranı yakalamıştı.

Scheller konuşmasında ABD yönetiminin tahliye tamamlanmadan Bagram Hava Üssü'nden çekilmekle hata ettiğini, tahliyenin Kabil Havalimanı'nda alelacele ve güvenliksiz bir biçimde yaşandığını belirtmişti.

Bu sebeple 13 ABD askerinin öldürüldüğü saldırının gerçekleştirilebildiğini ifade eden Scheller, bunda sorumlunun Biden ve ABD yönetimi olduğunu söylemişti.

Scheller ABD yönetimini sorumlu davranmamak ve hatalarının hesabını vermemekle de suçlamıştı. Afganistan'ın tahliyesindeki başarısızlıktan dolayı yönetime tepkili olan ABD ordusunun, Biden'ın Yarbay Stuart Scheller'i bu şekilde azletmesinden son derece rahatsız olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum